Vær obs på dette i din leasingaftale

Vær obs på dette i din leasingaftale

Dette indhold er sponsoreret 

Der er mange gode fordele ved at lease en bil i hverdagen. Du får en langt mere stabil økonomi ved at lease, da der ikke er nogen uforudsete udgifter. Derudover kommer du heller ikke til at skulle sørge for at få bilen til service eller på værkstedet selv, og du kan altid afleverer den tilbage, når leasingperioden slutter, og du har brug for en ny bil. Det hele lyder perfekt, men der er dog punkter i en leasingkontrakt, som du skal være opmærksom på, inden du skriver under, så du ikke kommer i klemme under din leasingperiode. I denne artikel finder du de fire vigtigste punkter, så du kan komme i gang med en god dialog med din leasingforhandler, så du ender ud med den bedste leasingkontrakt muligt. Du kan også læse mere på linket https://bilhandel.dk/leasing-biler, hvis du har flere spørgsmål til leasing af biler. 

Kilometertal

Det første, som du skal kigge på, når du skal lease en bil er, hvor meget du må køre i bilen, før du begynder at skulle betale en masse i ekstragebyrer. Dette kan hurtigt blive en meget dyr post for dig, hvis du ikke holder øje med, hvor mange kilometer du kører, og du bør derfor aldrig skriver under på en leasingkontrakt, før du har tjekket dit kilometertal. Dette skal passe til dine behov i hverdagen, og det er som oftest en god ide at gå en lille smule over, end det er at gå en lille smule under, da de udgifter, som kommer i forbindelse med overkørte kilometer som regel er dyrere, end det du skal betale, hvis du ender med at køre for langt. Dette tal bør du altså sætte god tid af til at udregne, så du kan give en så god estimering som muligt, så du kan få den bedste leasingkontrakt i hus. 

Depositum og engangsgebyr

Når du så har kigget på, hvad du skal betale for dine kilometer i din leasingbil, så er det nødvendigt, at du kigger på, hvor meget du skal betale for at få lov til at lease din bil i første omgang. Dette er ikke altid lige billigt, og det er meget forskelligt fra forhandler til forhandler, hvor meget du skal lægge ud for din leasingbil. Dette kan du sammenligne online, og her skal du finde det depositum og de gebyrer, som passer bedst til din økonomiske situation. Når du betaler et mindre depositum, så er det tit også sammen med, at du skal betale mere i den månedlige ydelse, og omvendt. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvordan du har brug for at kunne lægge dine penge, når du skal underskrive din leasingkontrakt. 

Forsikring af din leasingbil

Derudover, når du har tjekket dine kilometertal og dit depositum på din leasingbil, så skal du tjekke, om din bil er forsikret gennem dit leasingselskab. Dette er ikke altid tilfældet, men der er mange leasingudbydere, som tilbyder at du kan lease en bil med forsikring gennem deres virksomhed. Er dette ikke tilfældet, så er det nødvendigt, at du ringer til dit eget forsikringsselskab, så du kan være sikker på, at du er dækket af deres bilforsikring, hvis ikke leasingselskabet har en forsikring. Har du ikke selv en bilforsikring, som kan dække din leasingbil, så er det som regel nødvendigt, at du skal skifte forsikring til et forsikringsselskab, som har muligheden for at kunne tilbyde dig dette. Det er ulovligt for dig at køre i bil, hvis ikke du har den korrekte forsikring, og dette kan hurtigt komme til at koste dig en masse penge i bøder og eventuelle retssager, hvis du skulle ende i en bilulykke med din leasingbil. Dog har de fleste leasingvirksomheder en god god forsikring, når det kommer til deres biler, og dette bør du kigge nærmere på, hvis du gerne vil være sikker på, at du ikke mister penge, og at du er godt forsikret under leasingperioden. 

Aftale for aflevering af bilen

Til slut er det vigtigt, at du tjekker, hvordan aftalen er, når det kommer til tiden, hvor du skal aflevere bilen tilbage. Der er nogle leasingtilbud, hvor du blot kan aflever bilen tilbage, og du kan starte en ny periode med nogle af de samme fordele. Hos andre leasingvirksomheder skal du selv sælge bilen videre, hvis du benytter deres service. Hos helt tredje kan du få lov til at lease bilen igen i en periode, hvis du har været tilfreds. Dette er op til dig, men det er vigtigt, at du er helt sikker på, hvad du har brug for og har lyst til, når leasingperioden ender, og at du er helt klar over, hvordan rammerne ligger for din tilbagelevering af bilen. Dette vil gøre det langt nemmere for dig at sørge for at få en god leasingkontrakt, og at du ikke blive ubehagelig iverrasket, når du skal aflevere bilen tilbage, og du ikke kan imødekomme aftalen omkring tilbagelevering. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

close-link
close-link