Er din bilforsikring med i din leasing aftale?

Er din bilforsikring med i din leasing aftale?

Dette indhold er sponsoreret

Det er blevet meget populært at lease biler i Danmark. Det er en nemmere løsning, når det kommer til at prøve flere biler over kortere tid, og det er en metode til at få en stabil økonomi, fordi man udelukkende betaler en almindelig månedlig ydelse hver måned og ikke de mange uforudsete udgifter, som ofte er forbundet med at købe en bil privat. Dog er det stadig nødvendigt, at du køber en billig bilforsikring til, så du er dækket, når du kører på de danske veje, men det er meget forskelligt, om du er dækket af din leasingforhandler og deres forsikring, eller om du skal ud for at finde din egen. I denne artikkel kan du finde de punkter, som du bør huske på, når det kommer til en bilforsikring til din leasingbil. Vil du læse mere omkring billige bilforsikringer, så kan du finde svar hos Heyforsikring allerede i dag. Så kan du være godt dækket ind, når du sætter dig bag rattet. 

Ansvarsforsikring på din leasingbil 

Når du skal ud for at køre i din leasingbil, så er det nødvendigt, at du har en ansvarsforsikring. Det er lovpåkrævet i Danmark, at du har en ansvarsforsikring til din bil. Dette er til hvis du kører ind i andre og gør skade på andre mennesker, eller du gør skade på andres ting. En ansvarsforsikring koster dig ikke meget hver måned, og dette er heldigt, men det er dog ikke sikkert, at du får den med, når du skal lease en bil hos en leasingforhandler. Det er nemlig dit ansvar at sørge for, at du er forsikret efter bedste evne på vejen, og dette er et punkt, hvor du ikke kan skippe, hvor gærdet er lavest. Når du dog har styr på din ansvarsforsikring, så er det dog som regel op til dig selv, om du vil have en kaskoforsikring med i planen, dog som regel ikke når det gælder en leasingbil. 

Kaskoforsikring på din leasingbil 

Når du har fået din ansvarsforsikring, så er det nødvendigt, at du kigger på en kaskoforsikring. Denne kan du som regel få gennem dit leasingselskab, da leasingselskabet er meget interesseret i at sørge for, at alle udgifter, som går ud over deres bil, er dækket. En kaskoforsikring koster mere end en ansvarsforsikring, og når du køber en bil privat er den derfor ikke lovpåkrævet. Derimod er den rigtig god at have, da du ellers selv skal betale de mange regninger, som kommer fra mekanikeren. På denne måde kan du altså sikre dig selv på bedste vis, så du ikke kommer til at ødelægge din fremtidige økonomi, fordi du er endt i en ulykke. 

Kig på flere leasingselskaber

Da det er meget forskelligt, hvor meget du er dækket af en bilforsikring fra dit leasingselskab, så er det en god ide, at du kigger på flere, så du ikke ender ud i en situation, hvor du ikke er dækket. Der er heldigvis mange leasingselskaber på markedet, hvilket gør det nemt at finde den løsning, som du har brug for. Der er mange leasingselskaber, som tilbyder forsikring til deres biler, og hos mange er det også et krav, at du er forsikret gennem dit leasingselskab. Dette er som oftest, fordi der ikke er nogen, som kan forudsige fremtiden, og leasingselskabet vil hellere være dækket helt ind, når det kommer til en god forsikring, end at sætte liden til, at alle deres kunder kan håndtere en forsikring selv. Dette krav gør også, at du ikke kommer til at betale et andet forsikringsselskab for din forsikring, men at din forsikring er med i din månedlige ydelse. I nogle tilfælde kan du få rabat på din forsikring, hvis du tager den gennem dit leasingselskab, og dette kan være en god ide, hvis du ved, at leasingselskabet du har fundet er et godt selskab. Det kan være en god ide at blive sikret gennem leasingselskabet, da du så er sikker på, at din bilforsikring dækker leasingbiler. Dette er ikke tilfældet ved alle forsikringsselskaber, og du bør du derfor prøve denne løsning, hvis du har muligheden. 

Kig på flere forsikringsselskaber

Er du kommet ud for, at du har fundet frem til et leasingselskab, som ikke tilbyder en forsikring, som passer til deres biler, så er det en god ide, at du kigger på flere forskellige forsikringsselskaber. Det er ikke alle, som dækker, hvis du beslutter dig for, at leasingbiler er vejen frem for dig, og dette kan komme til at koste dig dyrt, hvis du ikke har sat dig ind i, hvordan din forsikring er skruet sammen. Der er dog nogle forsikringsselskaber, som er selvstændige fra leasingselskaber, som stadig tilbyder dig denne service, go her er det en god ide, at du går i dialog med dem, inden du beslutter dig for at skrive under på en forsikringspolice. Så gør du det bedste for din økonomi, og du sikrer dig selv, når du kører på de danske veje i en leasingbil. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

close-link
close-link