Audi flexleasing
Audi flexleasing er et populært valg når vi snakker om leasing af bil. Flexleasing er også kendt som finansiel leasing, hvilke minder en del om at eje bilen selv – dog er der nogle væsentlige forskelle. Flex-/finansiel leasing er yderst populært, når vi ser på biler, der har en markedspris på over 300.000 kr. inkl. registreringsafgift. Ved Audi flexleasing får leasingtager en række fordele, som der ikke opnås med køb af bil på traditionel-vis. Disse fordele kommer i kraft af, at en leasingbil ikke skal betale registreringsafgift. Det betyder altså, at leasingtager for nogle fordele såsom; mindre værditab, mindre kapitalbinding, billigere forsikring, mv.
Fordele og ulemper ved Audi flexleasing
Fordele ved flexleasing
- Mindre pengebinding i en Audi ved flexleasing end ved traditionelt bilkøb.
- Du skal ikke betale 150% registreringsafgift.
- Der skal kun betales imellem 0,5% og 2% i registreringsafgift hver måned på din Audi.
- Flexleasing giver mulighed for, at skifte imellem flere køretøjer det kunne f.eks. være en Audi cabriolet til sommeren og en Audi SUV til vinteren.
- Flere køber til bilen, når den skal sælges pga. der ikke er registringsafgift på bilen, og kan derved nemt sælges til en køber i udlandet.
- Mindre værditab på en bil der flexleaset pga. der ikke er registreringsafgift.
- Billigere bilforsikring fordi bilen blot skal forsikres for bilensværdi uden registreringsafgift.
Ulemper ved flexleasing
- Du skal købe Audi’en uden afgift efter endt leasingperiode, eller henvise bilen til en køber.
- Leasingselskabet skal tjene penge på, at du flexleaser en Audi.
FAQ Audi flexleasing
Ved flexleasing kan du sagtens selv levere bilen. I dette tilfæde vil leasingselskabet købe bilen af dig og derefter lease den til dig.
Du hæfter selv for skade på bilen eller hvis den bliver stjålet. Men hvis bilen er kaskoforsikret, så udbedre forsikringselskabet skaderne eller hvis bilen bliver stjålet.
ja du kan opsige leasingaftalen med 2 måneders varsel. Dette gælder for leasingtager og leasingselskabet.
Ifølge den danske lov, skal leasingselskabet have ejendomsretten over køretøjet i leasingperioden, og leasingtager får dermed brugsretten over køretøjet i leasingperioden.
Når leasingperioden er slut er du forpligtet til at købe bilen eller henvise den til en køber.
Om det kun er dig der må køre i bilen, kommer an på hvad vilkåren er i din forsikring.
Hvis leasingselskabet skulle gå konkurs, vil det højest sandsynligt ikke betyde noget for leasingtager. Hvis leasingselskabet går konkurs vil der blive udpeget en advokat, som kurator, der vil få opgaven at viderefører virksomheden til den er afviklet. Hvilke vil sige at leasingaftalerne vil køre videre til at den er slut, eller få en anden leasingselskab til, at overtage aftalerne.