Undgå kedelig oplevelser ved at tjekke bilens nummerplade før du køber

Undgå kedelig oplevelser ved at tjekke bilens nummerplade før du køber

Der er et enormt stor brugtbil marked, hvor der fyldt med mange fine brugte biler, hvor det burde være muligt at finde noget for en hver smag. Generelt findes der flere tusinde af private og professionelle sælgere, der alle går op i en åben og ærlig handel. Desværre findes der også nogle, sælgere der er knap så åben og ærligere omkring et bilsalg, der findes flere sager om kilometerfusk, biler der blevet løjet i bedre stand end de i virkeligheden har været. Derudover findes der også nogle yderst grove sager, hvor sælger har solgt en bil med restgæld, eller der er meldt stjålet. På Tjekbiler.dk kan du finde en del oplysninger om nummerplade, ved at bruge deres hjemmeside der er koblet til forskellige databaser, og giver en lang række oplysninger om køretøjet.

Passer kilometertælleren med de seneste synsrapporter

På tjekbil.dk får du oplysninger om bilens synsrapporter, hvor der blevet noteret kilometertal hver eneste gang bilen er til syn. Der er flere eksempler på kilometerfusk, dog er det mest i udlandet. Men det er dermed stadig en god ide, at sikre sig bedst muligt, ved brug af de data der er tilgængelig på tjekbil.dk’s hjemmeside. Ved brug af denne tjeneste kan du nemt, tjekke om de oplysninger sælgeren oplyser er korrekte.

Synsrapporten kan sladre om bilens stand

Ved at indhente tidligere synsrapporter på en bil via nummerplade oplysninger, kan du få en del nyttig information om bilens stand. Der kan være nogle væsentlige fejl eller mangler, der har gjort at bilen ikke er blevet godkendt til det seneste periodiske syn. Hvis bilen ikke er gået igennem det periodiske syn, og sælgeren ikke har gjort dig opmærksom på dette. Så risikere køber at skulle bruge en større pengesum på at rette fejl og mangler, før den kan godkendes til det periodiske syn. Når købskontrakten er underskrevet, så er det køber der har ansvaret for at få bilen godkendt til syn.

Undgå at overtage en andens gæld

Før du underskriver en købskontrakt er det vigtigt at tjekke om der er gæld i bilen, for hvis dette skulle være tilfælde overtager du en andens gæld når du underskriver købskontrakten. Det er vigtigt, at få undersøgt grundigt om der er restgæld i bilen, hvilke du kan nemt gøre på tjekbil.dk’s hjemmeside. En restgæld i bilen følger med bilen og den forsvinder dermed ikke blot, fordi bilen skifter ejer. Hvis du køber en bil med gæld der ikke er færdigbetalt, så er det vigtigt at snakke med banken om, hvordan i indfrier gælden på bilen nemmest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

close-link
close-link