Hvornår skal vinterdæk skiftes ud med sommerdæk?

Skift til sommerdæk

Der er ikke noget speciel dato, hvor man siger at vinterdæk skal skiftes ud med sommerdæk, og nogle år kan det være svært at vurdere, hvornår der er tid til skifte dæk. Nogle år er der en del gode dage i marts og april med temperature over de 7 grader, men det betyder ikke altid, at du bør skifte til sommerdæk, da vejrudsigten i Danmark nemt kan love lave temperature og sne dagen efter.

Læs også: Sådan finder du hjuldata på din bil, hvis du skal havde nye dæk

De fleste skifter til sommerdæk i april måned

De fleste danskere skifter deres fra vinterdæk til sommerdæk i starten eller i slutningen af april måned, alt efter hvordan vejrudsigten ser ud i april måned. Det er dog vigtigt, at huske at det kun er en tommelfingerregel, at skifte til sommerdæk i april måned, og du bør derfor altid følge med i vejrudsigten så du er sikker på der ikke er frostgrader og sne i april, som vi nogle gange har oplevet i Danmark. Risikoen for sne og lave temperature i april måned er dog lille, men det er tidligere hændt i Danmark i april måned.  

Sommerdæk er mere økonomiske og sikkerheden er bedre end vinterdæk når temperaturen er over 7 grader

Der er en god grund til, at man ikke køre på vinterdæk året rundt eller sommerdæk for den sags skyld. Sommerdæk er lavet til temperature over 7 grader og vinterdæk er lavet til temperature under 7 grader. Rent sikkerhedsmæssigt så er vinterdæk ikke egnet i samme omfang som sommerdæk til de regnvåde veje, der kan forekomme om sommeren, og derfor har de en længere bremselængde end sommerdæk. Ud over det sikkerhedsmæssige perspektiv i at skifte til sommerdæk, så er det også langt mere økonomisk, da vinterdæk bliver slidt ned langt hurtigere når temperaturen er over de 7 grader.

Tjek om sommerdækkene er i god stand inden montering

Før du begynder at montere dine sommerdæk er det vigtigt, at tjekke om de lever op til de sikkerhedskrav vi har her i Danmark. Hvis mønsterdybden er under de lovpligtige 1,6 mm, så skal der monteres nye dæk. På trods af reglerne for en minimums dybde, så anbefales der at skiftes sommerdæk når mønsterdybden er på omkring 2,5 mm. Ud over mønsterdybden så er det også vigtigt, at tjekke dækkene for revner og buler, og hvis de er mere end 5 år gamle, så bær de også udskiftes med nogle nye.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

close-link
close-link