3 Gode råd til en bilferie sydpå

Bilferie

Flere tusinde dansker foretrækker hver eneste år, at køre til deres feriedestination. Nogle gange er det for at spare penge, andre gange fordi nogle i familien er flyskræk, og nogle gange er det blot fordi, at det er en del af ferien. De mest populære kør-selv ferie til sydens sol er bl.a. Italien, Spanien og Kroatien. Alle disse destinationer sætter en række krav til bilen sikkerhed og pladsbehov. De fleste af kør-selv rejsedestinationer sydpå har alle en varighed på mere end 24 timer, og hvis du har børn på bagsædet, så kan de hurtigt blive utålmodig, derfor kan det være en god ide at lave noget forberedelse hjemmefra.

Få gennemgået bilen før køreturen

Det er enormt vigtigt, at få bilen gennemgået inden turen går sydpå, både motoren og bilens sikkerhed såsom bremser og dæk skal være tip top, da bilen skal kører en del kilometer. Et godt tip for at sørge for motoren er i orden, er at få lavet et serviceeftersyn på bilen, hvor hele motoren bliver gennemgået og får skiftet olie og filter. Med hensyn til bilens sikkerheden kan du med fordel få lavet et bilsyn. Hvis bilen bliver godkendt til bilsyn, så bør alt sikkerheden være i orden, og du skal ikke være bange for at køre i bilen til feriedestinationen.

Mangler der plads til kufferterne?

En bilferie med hele familien der alle sammen skal, havde hver deres kuffert med sætter store krav til bilens størrelse. De fleste familie har ikke en stor stationcar eller SUV, hvor plads ikke er noget problem, men heldigvis findes der en gode løsninger til at imødekomme pladsproblemet. Der findes utallige gode tagbokse der både er fornuftige i pris, men også er i høj kvalitet. De nye tagbokse er også lavet så aerodynamiske, at brændstofforbruget kun bliver øget en lille smule.

Husk underholdning til køreturen og pauserne

En så lang køretur kan hurtigt blive kedelig, især hvis der er små børn på bagsædet med masser af energi. For at få den bedste og mest behagelige køretur syd på, så sørg for en masse underholdning hjemmefra. Specielt en iPad er god, da der kan ligge mange timers underholdning, i form af film og spil og så er batteritiden rigtig god. Derudover er det vigtigt, at holde pause hver anden eller tredje time, så passagerne kan komme på toilettet eller få strækket ben. Der er også rig anledning til, at lave lidt aktivitet på de fleste restepladser, så der kan blive brugt noget energi, før køreturen går videre. Hvis man får brugt pauserne til at bruge noget energi, så får de fleste nemmere ved at slappe af når de rammer motorvejen igen også børn med massere energi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

close-link
close-link