Flexleasing af egen bil?

Flexleasing af egen bil

Vil du gerne lave en flexleasing af egen bil? Så er der en række forhold der skal være på plads før det er muligt. Hvis du skal flexlease din egen bil, så skal din bil sælges til et leasingselskab, så de har ejendomsretten over bilen i leasingperioden. Dette koncept kaldes i leasingbranchen ”Sale and Lease back”

Sale and Lease back

Der findes to forskellige situationer, hvor der kan bruges konceptet ”Sale and Lease back”, hvilke er følgende situationer:

  • Du ejer en bil du har købt i udlandet uden dansk registreringsafgift
  • Du ejer en bil, hvor du har betalt fuld registreringsafgift.

Hvis du ejer en bil du har købt med fuld registreringsafgift og ønsker at flexlease den i stedet, så vil leasingselskabet typisk købe den af dig til markedsprisen og derefter eksportere den ud af landet, og dermed få registreringsafgiften tilbage. SKAT tager 15% af den registreringsafgiften der kommer retur, og 85% af registreringsafgiften får bilens ejer. Når bilen er blevet eksporteret og registreringsafgiften er blevet afviklet i bilen, så er den klar til flexleasing.

Hvis du købt en bil uden dansk registreringsafgift, så er det langt nemmere at lave en en ”Sale and Lease back”, da leasingselskabet blot skal købe bilen til markedsprisen og derefter lave en kontrakt med den daværende ejer.

Fordele ved flexleasing af egen bil

  • Billig bilforsikring da bilen kun skal forsikres for bilens pris uden registreringsafgift.
  • Frigjort kapital/lav kapitalbinding i en bil på flexleasing.
  • Mindre værditab end en bil på fuld registreringsafgift.
  • Flere købere når bilen skal sælges, da bilen nemt kan sælges til udlandet, fordi der ikke er dansk registreringsafgift på bilen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

close-link
close-link