Hvilke type cykelholder skal man vælge?

Cykelholder til bil

Vi hjælper dig med at finde den rette cykelholder type til dig og din bil

Det kan være svært at gennemskue, hvilke type cykelholder man skal købe – der findes både cykelholder til anhængertrækket, taget og bagklappen. Der findes også et hav af forskellige mærker der producere cykelholder bl.a. Thule og Buzzback. Begge disse mærker producere kvalitets cykelholder i høj kvalitet, men med kvaliteten følger også en højere pris. Cykelholder fra disse mærker er i den høje ende af pris skalaen når vi snakker om cykelholdere, men de er også dem der laver de bedste cykelholder løsninger til bilen. I denne artikel vil vi uddybe de forskellige typer cykelholder, og hvilke fordele og ulemper der er ved hver type.

Cykelholder til anhængertrækket – Den mest populære type cykelholder

En cykelholder til anhængertrækket har altid været den mest populære type cykelholder, hvilke også betyder det er den cykelholder vi ser mest i trafikken. En cykelholder til anhængertrækket kan forholdsvis hurtig monteres og afmonteres på anhængertrækket, hvilke giver denne type cykelholder en stor fordel over for de to andre typer. En cykelholder til anhængertrækket er strategisk godt placeret bag bilen, hvilke giver minimal vindmodstand under kørsel, hvilke spare ejeren for en del brændstof. Nogle af ulemper ved en cykelholder til anhængertrækket er, at cykelholderen spærre udsynet i bagruden, og nogle cykelholder blokere også bagagerummet når de er monteret. Se den mest populære cykelholder fra Thule her.

Cykelholder til taget – Den mest alsidige løsning

Cykelholder til taget af bilen er den mest alsidige løsning af de tre typer cykelholder, en cykelholder til taget kan bruges bl.a. til transport af kajak, snowboards og selvfølgelig cykler. Der er en række fordele ved, at havde cyklerne monteret på taget af bilen. Nogle af disse fordele er bl.a. at chaufføren får frit udsyn ud af bagruden og anhængertrækket er frit, så det kan bruges til en campingvogn eller en trailer. Ulempen ved en cykelholder til taget er den vindmodstanden der opnås, ved at cyklerne er monteret på taget, samt chaufføren konstant skal være opmærksom på højder, så cyklerne ikke rammer f.eks. et lavt hængende skilt eller noget helt tredje.  

Cykelholder til bagklappen – Perfekt til biler uden anhængertræk

En cykelholder til bagklappen er ikke noget der ses særlig ofte, men er en yderst smart løsning til biler der ikke har et anhængertræk monteret. En cykelholder til bagklappen har nogle af de samme fordele som en cykelholder til anhængertrækket, hvilke er lav vindmodstand, og montering af cykler i en fornuftig højde. En ulempe ved en cykelholder til bagklappen er, at den tager en anelse længere, at montere end en cykelholder til anhængertrækket. Derudover er det heller ikke muligt, at åbne bagagerummet når cykelholderen er monteret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

close-link
close-link