Hvad er forskellen på flexleasing og privatleasing?

flexleasing

Mulighederne for leasing er efterhånden blevet mange og det kan som privatperson være svært at finde rundt i hvad de forskellige leasingaftaler indebærer. Derfor vil vi i det følgende gøre dig klogere på, hvad forskellen mellem flexleasing og privatleasing er – samt hvilke fordele og ulemper der er forbundet med de to typer. Efter at have læst med, vil du forhåbentlig være bedre rustet til at foretage en beslutning om enten flexleasing eller privatleasing.

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er kendt for at være det rette valg, når du ønsker at lease en bil i særklasse. Hvis du har et godt øje til biler i de lidt dyrere prisklasser, vil flexleasing derfor med stor sandsynlighed være noget for dig. Da registreringsafgiften i Danmark er på hele 150 procent på nye biler, er det urealistisk for mange at kunne køre rundt i dyrere biler her i landet. Derfor kan flexleasing være til stor hjælp, da du ved flexleasing undgår at betale den høje registreringsafgift og derfor kan nøjes med den månedlige ydelse, som kun udgør en lille procentdel af registreringsafgiften. På den måde bliver det langt mere realistisk at sidde bag rattet i en luksusbil, uden at sprænge hele dit budget.

Økonomiske facts

Ved flexleasing fungerer betaling på nogle måder ligesom ved privatleasing, hvor du betaler et en førstegangsydelse samt en månedlig ydelse. Der hvor flexleasing er anderledes end privatleasing er i forhold til forholdene efter endt kontrakt. Der vil nemlig være en restværdi indskrevet i leasingaftalen, hvilket er den værdi, som man forventer at bilen er værd ved leasingperiodens afslutning. Det er derfor vigtigt at restværdien afspejler den reelle markedspris på så realistisk vis som muligt.

Har du brug for hjælp til finansiering af flexleasing? Så besøg Fair-laan.dk for at sammenligne de bedste kviklån på markedet.

Fordele ved flexleasing

 • Lavere nedskrivning: man har lavere nedskrivning på bilen, da afgiften betales pr. måned og ikke på én gang
 • Lavere kapitalbinding: både førstegangsydelsen og den månedlige ydelse er mindre ved flexleasing end ved køb
 • Lavere risiko ved gensalg: da bilen står uden afgift, er det muligt at sælge bilen videre i udlandet. Her er efterspørgslen til tider større.
 • Ingen kilometerbegrænsning
 • Mest fordelagtigt at flexlease ved brugte biler

Ulemper ved flexleasing

 • Vær altid opmærksom på restværdi: sørg for at bilen er nedskrevet så realistisk som overhovedet muligt – ellers kan du risikere at ende ud med en ekstraregning efter aftalens udløb
 • Vær altid opmærksom på kontrakt oprettelsesgebyr: prisen på oprettelsesgebyr varierer i høj grad fra selskab til selskab. Vær derfor opmærksom på at nogle steder opkræver op til 5000 kroner, hvorimod andre gør det gratis.

Hvad er privatleasing?

Privatleasing er den hidtil mest populære leasingform, hvor du ‘lejer’ en bil ved et leasingfirma, som så tager bilen retur efter kontrakten er udløbet. Man privatleaser typisk i 1 til 3 år, med mulighed for at forhandle perioden med leasingfirmaet. Når perioden er på plads, skal du som privatleaser betale et engangsbeløb for at få bilen, hvorefter du betaler en fast pris hver måned. Der vil som regel også være mulighed for at aflevere bilen før tid, men vær opmærksom på at der ofte er en minimumsperiode du skal have haft bilen i, før du kan aflevere bilen tilbage til leasingfirmaet.

Derudover gælder det for privatleasing at der er en kilometerbegrænsning som du er forpligtet til at overholde. Du skal derfor på forhånd have fastlagt dig på et bestemt antal kilometer om året, som for eksempel 15.000 eller 20.000 kilometer.

Efter endt kontrakt

Som privatleaser er du forpligtet til at aflevere bilen i god stand efter endt kontrakt og er selv ansvarlig for ridser, buler og lignende som du kan have påført bilen – i hvert fald de skader som betragtes for at gælde ud over almindelig slid ved brug.

Fordele ved privatleasing

 • Det er let at skifte din bil ofte
 • Service er inkluderet i prisen
 • Førstegangsydelsen er lav
 • Du betaler en fast ydelse hver måned
 • Du skal ikke selv stå for salg af din brugte bil

 

Ulemper ved privatleasing

 • Det kan i visse situationer være svært at komme ud af aftalen
 • Du ejer ikke selv bilen
 • Du skal skifte bil ofte (ved kontraktens udløb)
 • Du lægger dig fast på et bestemt kilometertal pr. år
 • Der kan være uenighed om bilens stand ved aflevering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

close-link
close-link