Har du tænkt over at lease din næste bil?

Leasing

Har du tænkt over at lease din næste bil?

Danskere skifte ofte deres bil ud med en nyere årgang. Og mange vælger at købe deres bil. Men er det nu klogt? Der findes ikke noget entydigt svar på om det er klogest at købe sin bil, eller om du skal lease den. Her er der alt for mange forskellige parametre til at man kan lave et helt klart svar.

Når man skal købe en bil, så har man frie antal kilometer. Disse er dog med til at nedsætte værdien af bilen væsentligt, når man skal sælge bilen igen. Ved leasing af en bil, så skal man angive hvor mange kilometer man forventer at kører i hele leasingperioden. Dette kan være en rigtig svær opgave, da der kan ske meget i en leasingperiode, som typisk er 3 år. Du kan få nyt job, og får enten færre eller flere kilometer på arbejde. Du flytter, så du enten får færre eller flere kilometer på arbejde.

Problemet i at man skal angive et antal kilometer til fri benyttelse i perioden, kan være at ramme rigtigt. Rammer man ikke rigtigt, så kan man komme til at betale dyrt for dette fejlskud. Specielt hvis det er for mange antal kørte kilometer.

Konkurrencen er ved at intensiveres af forhandlerne der leaser biler ud, så selvom du kører for mange kilometer, så kan det ikke udelukkes at man kan snakke sig til en billigere pris hos forhandleren.

Hvad er så fordelen ved at lease? Dem er der flere af, og alt efter hvordan man vælger at lease sin bil, så kan det være en ganske økonomisk fordel for dig.

Hvad skal du betale når du leaser en bil?

I dag er der ofte tilbud på at give en ret lille udbetaling på leasing af en bil, og den månedlige ydelse, som samtidigt afspejler det angivne kilometertal, er ikke højere end hvis du skulle låne pengene til bilen.

Ved leasing af en bil slipper du for at betale for service og reparation af bilen. Alt dette forestår den forhandler du har lavet din leasing aftale med.

Det eneste du selv skal sørge for når du leaser en bil, er en kaskoforsikring på bilen, og så betale den grønne ejerafgift hvert halve år.

Alt efter hvilken aftale du får lavet, så kan det dårligt være nemmere at få en ny bil. Du betaler en udbetaling, betaler den månedlige betaling, skal bilen til service, ringer du bare og siger det, det koster dig ikke noget. Når leasingperioden udløber så stiller du groft sagt bilen hos forhandleren, smider nøglen på bordet, og hvis du har leaset en anden ny bil, så tager du den og kører derfra igen.

Der er dog ikke helt så ligetil, men næsten. For at kunne gøre det så nemt, så kræver det selvfølgelig at du har passet på bilen, så der ikke er skræmmer eller buler på den. Interiøret skal også være i en pæn stand. Ellers ville du komme til at betale for det.

Sidst men ikke mindst så skal de kilometer du angav, da du leasede bilen fra start af, også stemme overens med det du har kørt i bilen, når du stiller den hos forhandleren.

Selv om der ikke er et entydigt svar på om det er bedst at lease eller købe en bil, så kan det klart være en mulighed at lease den. Det økonomiske tab du vil opleve ved en leasing, er langt mindre end når du vil købe en bil fra ny af.

En tanke om “Har du tænkt over at lease din næste bil?

  1. Christian siger:

    “Dette kan være en rigtig svær opgave, da der kan ske meget i en leasingperiode, som typisk er 3 år.”

    Jeg vil sige at en leasingperiode er typisk 1 år. Men ja!

    Man kan virklig spar penge ved at lease.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

close-link
close-link