Få din drømmebil uden at skylde en formue med flexleasing

Få din drømmebil uden at skylde en formue med flexleasing

Skal du havde en ny bil, så står du helt sikkert med overvejelsen om, hvorvidt du skal købe eller flexlease din næste bil. Hvis du skal købe bilen så, skal du højest sandsynlig havde en bankfinansiering til at realisere din bildrøm, men med flexleasing slipper du for at skylde en formue væk til din bank. Med flexleasing skal du ikke låne penge af banken, men du underskriver derimod en leasingkontrakt, hvor du skal betale månedlige leasingydelser samt en evt. engangsydelse. På den måde slipper du for at gældsætte dig selv for flere hundrede tusind kroner, når du vil realisere din bildrøm. Der er også andre fordele med flexleasing, som gør det mere fordelagtigt at vælge denne løsning fremfor at købe bilen på traditionelvis. I denne artikel vil Nordic Leasing fortælle, hvad flexleasing af bil enligt er, og hvorfor det er et godt alternativ til traditionelt køb af bil.

Hvad er flexleasing af bil enligt?

I hele leasingperioden er det leasingselskabet, der har ejendomsretten over bilen, og leasingtager har en brugsret til det aftalte i en leasingkontrakt. Dette betyder helt lav praktisk, at du ”låner” bilen af leasingselskabet i hele leasingperioden. En leasingperiode er normalt på 12, 24 eller 36 måneder, men kan også være kortere eller længere end dette, hvis leasingtager har ønsker til det. Dog forsvinder de mange fordele som regel ved flexleasing, hvis leasingperioden er længere end 36 måneder, og så kan det i langt de fleste tilfælde bedre betale sig at købe bilen selv. Med flexleasing har du som regel fri kilometer, og du bør derfor som udgangspunkt ikke, bekymre dig om hvor mange kilometer du køre i leasingperioden. Selvom der er fri kilometer inkluderet, så skal du alligevel være lidt opmærksom på kilometerne, da restværdi der står i leasingkontrakten, også skal reflektere de antal kilometer du køre i leasingperioden. Restværdien er den værdi, bilen skal sælges til, når leasingperioden er slut, og det er leasingtager, der skal henvise bilen til en tredje part, når leasingperioden er slut.

Slip for at betale den fulde registreringsafgift med flexleasing

En af flexleasing allerstørste fordele er, at du slipper for at betale den fulde registreringsafgift på én gang, men i stedet skal den betales i små rater i hele leasingperioden. Hvor store disse rater er, kommer an på bilens pris og alder.

Satser for periodeafgift

  • Er bilen 0-3 måneder gammel så er satsen 2%
  • Er bilen 3-36 måneder gammel så er satsen 1%
  • Er bilen over 36 måneder så er satsen 0,5%

Et lovforslag der blev vedtaget den 18. december 2008, gjorde periodeafgift muligt, hvilke har resulteret i konceptet flexleasing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

close-link
close-link