Flexleasing af firmabil

Audi Flexleasing

Denne artikel er udarbejdet og betalt af virksomheden der linkes til i artiklen.

Flexleasing af firmabil

De seneste år har der været en stor udvikling i flexleasing til både private og erhverv, hvilke har medført, at leasingselskaberne har flere erhvervskunder end nogensinde før. En flexleasing til erhverv er typisk udarbejdet på en finansiel leasingkontrakt, på biler der har en markedspris på over 250.000 kr. inkl. afgift. En finansiel leasingkontrakt er derfor ofte anvendt til ledere, selvstændige eller kørende sælgere. Med en flexleasing skal virksomheden ikke betale den fulde registreringsafgift på én gang, men i stedet skal den betales i små rater i leasingperioden. Der er en række fordele ved flexleasing fremfor, at virksomheden køber bilen selv for deres egen kapital eller via banklån. I denne artikel vil Luksus Leasing beskrive, hvilke fordele der er ved flexleasing af firmabil, samt vise et eksempel på hvordan beskatningsgrundlaget bliver beregnet, hvis leasingbilen skal bruges privat.

Bedre likviditet i virksomheden

Hvis en virksomhed vælger leasing fremfor at købe en firmabil med deres egen kapital, så påvirker de ikke virksomhedens likviditet i samme omfang. Hvilke er en stor fordel for de fleste virksomheder, der ønsker at bibeholde en god likviditet. Hvis virksomheden vælger at købe bilen selv for deres egen kapital, så binder de som regel en stor kapital i en bil, som de kunne havde brugt på at drift eller udvikling af deres virksomhed.

Fradrag for moms og leasingafgifter

Er virksomheden momsregistreret og ønsker en firmabil via leasing, så får de både fradrag for momsen og leasingydelsen i hele leasingperioden. Hvis bilen også skal bruges privat, så får virksomheden kun delvis momsfradrag for firmabilen. Hvis virksomheden købte en bil selv, så skulle de starte med at finansiere 25% af momsen, som de selvfølgelig får modregnet ved næste momsangivelse. Men når vi snakker om biler til over 250.000 kr. inkl. afgift. Så vil du som minimum skulle finansiere en moms på over 50.000 kr. indtil næste moms angivelse. Med leasing bliver momsen delt op i små rater i hele leasingperioden, hvilke påvirker likviditeten væsentlig mindre. Den månedlige og ekstraordinær leasingydelse kan trækkes fra i skat som en driftsomkostning, og virksomheden får dermed fuld skattemæssig effekt i hele leasingperioden.

Sådan beregner du beskatningsgrundlaget hvis bilen også skal bruges privat

Det er ikke unormalt at en firmabil, også bliver brugt privat, men så skal medarbejderen, der ønsker at bruge bilen privat beskattes af fri firmabil. Beregning af beskatningsgrundlag kommer an på to faktorer, hvilke er bilens alder og pris. Bilens alder bliver vurderet ud fra følgende:

  • Er bilen indregistreret for under tre år siden, så bliver beskatningen beregnet ud fra nyprisen og ekstraudstyr.
  • Er bilen indregistreret for over tre år siden, så bliver beskatningen beregnet ud fra handelsværdi. Ved beskatning af fri bil efter 3 år, bliver beskatningsgrundlaget typisk en del lavere, da der sker meget fra nyprisen til handelsprisen på 3 år.

Når vi har fundet, hvilke værdi beskatningsgrundlaget skal beregnes ud fra, så skal vi beregne beskatningen. Der findes to beskatningsprocenter, hvilke er henholdsvis 25% og 20%. Beskatningsprocenten på 25% bliver brugt op til de første 300.000 kr. og derefter vil den resterende værdi blive beskattet med 20%. Der er en minimumsbeskatning på 160.000 kr. hvilke vil sige, at hvis bilens værdi er under 160.000 kr., så vil beskatningsgrundlaget være 160.000 kr.

Udover denne beskatning skal der også betales et miljøtillæg, hvilke er lig med 150% af den årlige grønne ejer afgift.

Eksempel på beregning af beskatingsgrundlag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

close-link
close-link