Hvad er restværdi leasing?

Hvad er restværdi leasing

Restværdien er et begreb, vi finder indenfor flexleasing, og er mindst lige så vigtig som den månedlige leasingydelse og ekstraordinær leasingydelse. Hvis leasingtager vælger en leasingkontrakt med urealistisk høj restværdi, så kan det blive en dyr fornøjelse for leasingtager, når leasingkontrakten er slut.

Restværdien er den pris bilen skal sælges til efter endt leasing

Restværdien er en værdi, der er angivet i leasingkontrakten, og er den pris, bilen skal sælges til, når leasingperioden er slut. Med flexleasing er det som udgangspunkt leasingtager selv, der skal stå for salg af bil til en tredje part, til den restværdi der står i leasingkontrakten. Det gør det utroligt vigtigt, at du har underskrevet en leasingkontrakt, hvor restværdien er realistisk og afspejler bilens reelle værdi. Hvis restværdien er for høj, og ikke afspejler bilens værdi, når leasingperioden er slut, så bliver det svært, hvis ikke umuligt at sælge bilen til en tredje part. Derfor kan det være nødvendigt, at sætte prisen lavere end markedsprisen, og denne difference kommer leasingtager til at betaler. Men skulle det vise sig, at restværdien i leasingkontrakten er sat lavt, så får du tvært imod penge tilbage når bilen er solgt.

Sammenlign leasingkontrakter med hinanden

Når du undersøger markedet, bør du kigge på flere parameter, såsom: månedlige leasingydelser, ekstraordinær leasingydelse, samt den angivet restværdi i leasingkontrakten. Finder du to næsten identiske leasingkontrakter, hvor bilen er den samme, udstyrspakken er den samme, og både leasingydelse og ekstraordinær ydelse er nogenlunde den samme. Så skal du kigge grundigt efter, hvilke af leasingkontrakterne der har den laveste restværdi. Ved at vælge den leasingkontrakt der har den laveste restværdi, så øger du chancen for at restværdien er realistisk, og du altså kan finde en tredje part, der vil købe bilen efter endt leasing.

Nogle leasingselskaber indestår for restværdien

Der findes nogle leasingselskaber der tilbyder, at indestå for restværdien i leasingkontrakten. Dette betyder at enten køber leasingselskabet bilen når leasingperioden er slut, eller så dækker de difference mellem restværdien og markedsprisen. Denne ekstra sikkerhed gør normalt, også leasingkontrakten en anelse dyre, end hvis den ikke er inkluderet i leasingkontrakten. Men for nogle leasingtager giver det ro, med denne ekstra sikkerhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

close-link
close-link