Flexleasing – Disse 3 ting skal du være opmærksom på

flexleasing

Flexleasing – Disse 3 ting skal du være opmærksom på

Flexleasing er en god løsning i mange situationer, og specielt hvis du ser på en bil, der koster over 250.000 kr. inkl. registreringsafgift. Når du benytter flexleasing til din nye bil, så skal der ikke betales den fulde registreringsafgift på én gang – Men i stedet skal registreringsafgiften betales i små rater i hele leasingperioden. Raternes størrelse kommer helt an på bilens værdi, og hvornår den er indregistreret. Hvis bilen er imellem 0-3 måneder, er satsen 2%, og hvis bilen er mellem 3-36 måneder, så er satsen 1%. Såfremt bilen er over 36 måneder, er satsen 0,5%. Da der ikke skal betales fulde registreringsafgift på én gang ved flexleasing, får leasingtager en række fordele, såsom; billigere forsikring, mindre værditab, mindre pengebinding, og pengebesparelser på biler til over 250.000 kr. På trods af at flex leasing bil har boomet de seneste fem år, og leasingmarkedet generelt er blevet mere overskueligt, så er der stadig nogle faldgruber du skal være opmærksom på. I denne artikel vil vi uddybe de mest kendte faldgruber ved flexleasing, og give dig råd til hvad du skal være opmærksom på, før du underskriver leasingkontrakten.

Leasingtager hæfter for restværdi

Når en leasingperiode er slut så skal leasingtager selv, sørge for at sælge leasingbilen til en tredje part, til den restværdi der er angivet i leasingkontrakten. Det er dermed vigtigt, at restværdien i leasingkontrakten afspejler den reelle restværdi, så leasingtager ikke får en stor efterregning, når leasingperioden er slut. Så før du underskriver en leasingkontrakt, kan det være en god ide, at sammenligne andre lignende leasingkontrakter på månedlige ydelse, ekstraordinær leasingydelse, løbetid og restværdi.

Udgifter til reparation

På trods af det er leasingselskabet, der har ejendomsretten over køretøjet, så er det leasingtager der skal betale alle udgifter der måtte forekomme i leasingperioden. Det vil altså sige, at hvis f.eks. at bilens motor skal skiftes, så er det leasingtager, der selv skal betale værkstedsregningen. Det betyder også, at alle udgifter til bilsyn, dækskifte, serviceeftersyn er alle nogle udgifter leasingtager skal sørge for i leasingperioden.

Biler under 250.000 kr. er ikke altid velegnede til flexleasing

Er du på jagt efter en brugt bil til under 250.000 kr. så er det ikke altid, at flexleasing er den bedste og billigste løsning. En tommefingerregel i leasingbranchen er, at hvis bilen koster under 250.000 kr. så bør den købes med finansiering og hvis den koster over 250.000 kr. så er flexleasing oftest den bedste og billigste løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

close-link
close-link