Derfor skal du vælge en eldrevet køretøj næste gang

El køretøj

Derfor skal du vælge en eldrevet køretøj næste gang

Eldrevne køretøjer fylder mere og mere i hverdagen, og det er ikke længere unormalt, at se køretøjer der er drevet af en elmotor med batteri.

Førhen i tiden var det kun biler fra det Amerikanske mærke Tesla, der havde en elmotor, men nu har næsten alle mærke en eller flere modeller i deres sortiment der er med elmotorer.

Det er ikke kun elbilerne der har gjort deres entre rundt omkring i verdenen, men også motorcykler, scooter, løbehjul mv. kan nu fås med elmotor og batteri.

Det må ses som en positiv udvikling, da vi én gang i fremtiden vil kunne skille os af med de fleste fossile motorer, der ikke er gode for vores miljø.

Går du med overvejelser om, at købe en elbil eller en af de mange andre eldrevne køretøjer, så vil vi komme med fire gode råd til, hvorfor du skal vælge et køretøj med elmotor.

El er billigere end brændstof

De bedste argument for de fleste mennesker er når de kan opleve en kontant besparelse i deres budget.

Og det kan de med et eldrevet køretøj, da el i langt de fleste tilfælde er billigere end benzin eller diesel for den sags skyld.

Mange der har skiftet deres køretøj med fossilmotor ud med et køretøj med eldrevet motor, oplever helt op til 50% besparelse.

Kilde: https://fdm.dk/alt-om-biler/bilen-hverdagen/braendstof-oekonomi/undersoegelse-afsloerer-denne-biltype-er-billigst

Mindre registreringsafgift på elbiler

Hvis du vælger en elbil fremfor en bil med fossilmotor, så giver den danske stat en billigere registreringsafgift på bilen.

Du for altså langt mere bil for pengene, da du ikke skal betale lige så meget i registreringsafgift med en elbil.

Mindre vedligeholdelse på en elmotor

En elmotor er utrolig simpel i dens opbygning, hvilket betyder der ikke skal skiftes olie, tandrem, vandpumpe og så videre.

Dette betyder også, at den er langt billigere i vedligeholdelse end en bil med fossilmotor, som har alle disse dele, som på et eller andet tidspunkt skal skiftes pga. slid.

Ved at skifte til et køretøj med elmotor, vil du altså opleve store besparelse i vedligeholdelse, og derudover skal en elmotor hellere ikke til service lige så tit, da en elmotor ikke skal have skiftet olie ligesom en fossil motor.

Gør noget godt for miljøet

Køretøjer med fossile motor udleder en stor del co2, og er køretøjer er faktisk den største sønder indenfor co2 udledning i hele verdenen.

Et køretøj med elmotor udleder ingen co2, og er dermed mere skånsomt for miljøet end et køretøj med fossil motor.

Der har længe været stor diskussion om, hvorvidt eldrevet køretøjer er 100% co2 neutral, da det selvfølgelig kommer an på, hvor elbilen får strøm fra.

For at den skal være 100% co2 neutral, så skal strømmen også komme fra miljøvenlige løsninger såsom vindmøller, solceller, osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

close-link
close-link