Montering af anhængertræk pris

Har du købt en ny eller brugt bil uden anhængertræk, og har efterfølgende fået behov for anhængertræk, så findes heldigvis råd for dette. Du kan nemlig i de fleste tilfælde få eftermonteret et anhængertræk på din bil, enten ved at gøre det selv eller få en mekaniker til det på et autoværksted. De fleste danskere har behov for et anhængertræk, da det giver mulighed for at køre med trailer, campingvogn, hestetrailer eller en cykelholder. Der kan være stor prisforskel på montering af et anhængertræk, alt efter hvilke bil det skal monteres på og hvilke autoværksted du bruger til eftermonteringen. En mekaniker bruger ofte et par timer på en eftermontering af anhængertræk, nogle biler tager det længere tid, da der skal laves nye ledninger og føres fra bagenden til front, software i bilen skal opdateres og måske skal anhængertrækket svejses på.

Hvad koster montering af anhængertræk?

Der er stor prisforskel på montering af anhængertræk, og kommer helt an på hvilke model der skal eftermonteres anhængertræk på. Derudover er der også stor prisforskel ved de forskellige værksteder, så det kan være en god ide at indhente på montering af anhængertræk her. Så er du sikker på du får den bedste pris på eftermontering af anhængertræk på din bil. Ifølge Autobutler så ligger en gennemsnitpris på 4.858 kr. på montering af anhængertræk ved en mekaniker, hvis du selv kan montere anhængertræk så er det selvfølgelig en del billigere, da du helt spare arbejdslønnen.

Reglerne for eftermontering af anhængertræk

Hvis det er en brugt bil der er ældre end 8 år, så skal bilen til et nyt syn efter anhængertrækket er monteret uanset om det er dig der har monteret det eller et autoriseret værksted. Men hvis bilen tvært imod er under 8 år gammel, så er der andre regler gældende. Hvis bilen er under 8 år gammel så kan du i nogle tilfælde få monteret anhængertræk uden at bilen skal synes efterfølgende. Der er dog nogle krav der skal være opfyldt før dette er tilfælde:

    • Montering af anhængertrækket skal være udført af et autoriseret værksted.
    • Autoværkstedet skal udfylde SKAT’s blanket nr. 21.053 så der bliver registreret en ”synsfri sammenkobling” i registreringsattesten.
    • Der skal være et øje monteret, så en wire kan monteres på bilens anhængertræk.

Hvis anhængertrækket skal være aftagelig, så er det lovpligtigt at bilen skal til et bilsyn uanset om du selv har monteret det eller et autoriseret værksted.