Flexleasing af motorcykel

leasing af motorcykel

Flexleasing af motorcykel er blevet populært

Flexleasing af motorcykel er blevet populært, og flere danskere vælger denne løsning når de vil havde en motorcykel. Billeasing har i mange år været yderst attraktivt, og dette har været med til at øge interessen på flexleasing af motorcykel. Leasing af en motorcykel er, som udgangspunkt en finansiel leasingkontrakt, denne form for leasing går i daglig tale som flexleasing. Med flexleasing af motorcykel skal du ikke betale den fulde registreringsafgift på en motorcykel på en gang, men i stedet skal du betale den over månedlige rater i leasingperioden. Hvor store disse rater er på motorcyklen, kommer an på motorcyklens markedspris, og motorcyklens alder.

Satserne er følgende:

  • Er motorcyklen over 36 mdr. beregnes ca. 0,5% plus moms pr. mdr.
  • Er motorcyklen 3-36 mdr. gammel beregnes ca. 1% plus moms pr. mdr.
  • Er motorcyklen 0-3 mdr. gammel beregnes ca. 2% plus moms pr. mdr.

Hvad er en finansiel leasingkontrakt?

En finansiel leasingkontrakt er stort set, som at eje motorcyklen selv. Der er dog nogle væsentlige afvigelser, det er f.eks at leasingselskabet har ejendomsretten over motorcyklen og du som leasingtager får brugsretten over motorcyklen i leasingperioden. Dette betyder helt lav praktisk, at leasingselskabet ejer motorcyklen, og du som leasingtager får råderetten over motorcyklen i leasingperioden. Med finansiel leasing skal du betale en månedlige ydelser i hele leasingperioden og en evt. ekstraordinær leasingydelse(Engangsbetaling). En leasingperiode er typisk på 12-36 måneder, men kan sagtens være kortere eller længere alt efter leasingtager’s ønske. Når leasingperioden er slut, skal leasingtager henvise motorcyklen til en tredje part. Det er dermed vigtigt, at restværdien der er aftalt i leasingkontraktren afspejler en realistisk restværdi. Restværdi er den pris motorcyklen skal sælges til når leasingperioden er slut. Hvis denne restværdi ikke afspejler den pris motorcyklen kan sælges til når leasingperioden er slut, så kan leasingtager risikere at få en efterregning på motorcyklen når den skal sælges. Hvis motorcyklen skal synes eller på værksted, så skal du selv stå for alle disse udgifter med en finansiel leasingkontrakt.

Fordele og ulemper ved flexleasing af motorcykel

Der er en række fordele og ulemper ved flexleasing af motorcykel, vi har lavet en lister over både fordele og ulemper ved flexleasing. Dette har til formål og hjælpe dig med at vurdere om flexleasing af motorcykel er noget for dig eller du ønsker at købe en motorcykel på traditionel vis.

Fordele ved flexleasing Ulemper ved flexleasing
Mulighed for kun at havde en motorcykel til rådighed i sommerperioden, hvilke giver lavere omkostninger til motorcyklen. Du ejer ikke motorcyklen.

 

Du får billigere forsikring med flexleasing, da motorcyklen kun skal forsikres for dens værdi uden afgift. I nogle tilfælde kan flexleasing være dyre end at købe motorcyklen selv

 

Du kan hyppigt skifte motorcykel med flexleasing Du skal henvise en 3. part til motorcyklen efter endt leasingperioden er slut

 

Mindre pengebinding i en motorcykel sammenlignet med køb af motorcykel med fuld registreringsafgift  
Nemmere at sælge efter endt leasing, da motorcyklen nemmere kan sælges uden for Danmark.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

close-link
close-link